Vleesprocesoplossingen van Kortlever Industries
Kortlever ontwikkelt voortdurend innovatieve productieprocessen voor nieuwe of bestaande vleesproducten waarbij we gebruik maken van de technische mogelijkheden van vandaag.
Further processing solutions van Kortlever
Kortlever ontwikkelt voortdurend innovatieve productieprocessen voor nieuwe of bestaande vleesproducten waarbij we gebruik maken van de technische mogelijkheden van vandaag.
Cordon bleu
Wij bieden twee verschillende productieprocessen aan: de sandwich-methode en de vouwmethode.
De sandwich-methode
De patties worden gevormd aangevoerd. Op rij 1-3-5-enz. wordt de vulling aangebracht, bijvoorbeeld ham en kaas door middel van een slicer of een vloeibaar mengsel hiervan door middel van een doseermachine.
Vervolgens wordt door middel van een afzetmachine rij 1 op een stilstaand vervolgtransport gelegd en rij 2 wordt op rij 1 gelegd, enz. Met een speciaal ‘sealapparaat’ worden rij 1 en rij 2 op elkaar gedrukt en afgevoerd naar een ‘batteringinstallatie’ en een frituurlijn.
Leverbaar in 4- en 6-rijen uitvoering.
De vouwmethode
De patties worden gevormd aangevoerd. Op elke patty wordt de vulling aangebracht, bijvoorbeeld ham en kaas door middel van een slicer of een vloeibaar mengsel hiervan door middel van en doseermachine.
Met een vouwinstallatie worden de patties om de vulling gevouwen en onstaat een halve maanvormige cordon bleu. Met een speciaal ‘sealapparaat’ wordt de patty aangedrukt en afgevoerd naar een ‘batteringinstallatie’ en een frituurlijn.
Leverbaar in 4-, 6- en 8-rijen uitvoering.
Slavinkenlijn
Dit is een traditioneel vleesproduct samengesteld uit:
- Buikspek (bacon) met hierin:
- een op smaak gebrachte gehaktvulling
We kennen twee verschillende verschijningsvormen van de slavink:
a) Een geheel gesloten slavink met dichtgevouwen einden
b) Een slavink met open einden, de blinde vink.
Het gangbare slavinkgewicht is 100 gram en 40 gram voor een mini slavink.
Voor de slavink met dichtgevouwen einden worden twee delen buikspek omgevormd tot een zogenaamde T-paal (persen en tempereren).
Een slavinkenlijn werkt met vijf productrijen.
- Met behulp van een slicer worden vijf T-plakjes naast elkaar gelegd.
- Op deze plakjes wordt gehakt gedoceerd.
- Vervolgens worden de zijflapjes dichtgevouwen en opgerold.
De slavink met open einden wordt enkel gerold.