Vleesprocesoplossingen van Kortlever Industries
Kortlever ontwikkelt voortdurend innovatieve productieprocessen voor nieuwe of bestaande vleesproducten waarbij we gebruik maken van de technische mogelijkheden van vandaag.
Kortlever ontwerpt en bouwt (klantspecifieke) snijzaaloplossingen voor het opdelen van varkens- en runderkarkassen. De ergonomische ontwerpen voldoen aan de geldende hygiëne- en veiligheidseisen.
Vanuit de koelcellen worden de karkassen automatisch aangevoerd, neergevlijd op een transportband en vervolgens met een lasergestuurd snijmes opgedeeld in ham, middel en schouder.
Na het opdelen van de karkassen worden de technische delen met diverse transportbanden automatisch verder getransporteerd naar de werkplekken voor verdere verwerking of transport.
Table deboning
Bij Table deboning verrichten de uitbeners hun werkzaamheden aan een tafel. De uitbeners snijden meerdere “snitten”.
De toegepaste transportbanden zijn:
- Ergonomisch
- Hygiënisch en makkelijk te reinigen
- Robuust
Pace deboning
Bij Pace deboning verrichten de uitbeners hun werkzaamheden aan de lopende band die de karkassen door de snijzaal transporteert. De transportbanden zijn geschikt om als werkblad de karkasdelen verder uit te benen. Iedere uitbener heeft een specifieke taak in het uitbeenproces en snelheid wordt bepaald door de band.
De toegepaste transportbanden zijn:
- Ergonomisch
- Hygiënisch en makkelijk te reinigen
- Robuust
- Geschikt voor toevoeging van optionele bandenlichters
- Geschikt voor toevoeging van optionele CIP (Cleaning in Place) reiniging
- Geschikt voor toevoeging van optionele lekplaten