Meat Processing

Projects & customized solutions

Maatwerkinstallaties en complete projectrealisatie

Innovatief bezig zijn voor onze klanten, daar gaat het ons om. Dit maken wij waar door de inzet van vakbekwame en branchegeoriënteerde medewerkers. Zij beoordelen uw vraag en uw situatie en koppelen deze aan de ideeën en oplossingen uit onze uitgebreide kennisdatabase! Deze werkwijze leidt tot succesvolle en klantgerichte maatwerkinstallaties. Met onze knowhow zijn wij bovendien in staat concrete voorstellen te doen voor performanceverbeteringen van het totale productieproces. We ontwerpen, produceren en assembleren alle machines en installaties onder één dak in ons bedrijf in Meerkerk. Een ideale situatie om klantgerichte oplossingen snel en efficiënt tot complete projectrealisatie te laten komen.

Projecten

Snijzaal

Inpakstation

Snijlijn

Recente ontwikkelingen

  • Kaasrolletjes: ham- of salamiplakjes gevuld met zachte kaas
  • Kiprolletjes: kipfilet gerold in bacon
  • Pulled chicken

Pulled chicken

Pulled chicken

Deboning

Kortlever ontwerpt en bouwt (klantspecifieke) snijzaaloplossingen voor het opdelen van varkens- en runderkarkassen. De ergonomische ontwerpen voldoen aan de geldende hygiëne- en veiligheidseisen.

Vanuit de koelcellen worden de karkassen automatisch aangevoerd, neergevlijd op een transportband en vervolgens met een lasergestuurd snijmes opgedeeld in ham, middel en schouder.

Na het opdelen van de karkassen worden de technische delen met diverse transportbanden automatisch verder getransporteerd naar de werkplekken voor verdere verwerking of transport.

Table deboning

Bij Table deboning  verrichten de uitbeners hun werkzaamheden aan een tafel. De uitbeners snijden meerdere “snitten”.

De toegepaste transportbanden zijn:

  • Ergonomisch
  • Hygiënisch en makkelijk te reinigen
  • Robuust
Table deboning

Pace deboning

Bij Pace deboning verrichten de uitbeners hun werkzaamheden aan de lopende band die de karkassen door de snijzaal transporteert. De transportbanden zijn geschikt om als werkblad de karkasdelen verder uit te benen. Iedere uitbener heeft een specifieke taak in het uitbeenproces en snelheid wordt bepaald door de band.

De toegepaste transportbanden zijn:

  • Ergonomisch
  • Hygiënisch en makkelijk te reinigen
  • Robuust
  • Geschikt voor toevoeging van optionele bandenlichters
  • Geschikt voor toevoeging van optionele CIP (Cleaning in Place) reiniging
  • Geschikt voor toevoeging van optionele lekplaten
Kortlever deboning belts
Kortlever deboning belts

Further processing

Kortlever ontwikkelt voortdurend innovatieve productieprocessen voor nieuwe of bestaande vleesproducten waarbij we gebruik maken van de technische mogelijkheden van vandaag.

Cordon bleu

Wij bieden twee verschillende productieprocessen aan:

De Sandwich-methode

Kortlever cordon bleu stapel

De patties worden gevormd aangevoerd. Op rij 1-3-5-enz. wordt de vulling aangebracht, bijvoorbeeld ham en kaas door middel van een slicer of een vloeibaar mengsel hiervan door middel van een doseermachine.
Vervolgens wordt door middel van een afzetmachine rij 1 op een stilstaand vervolgtransport gelegd en rij 2 wordt op rij 1 gelegd, enz.
Met een speciaal ‘sealapparaat’ worden rij 1 en rij 2 op elkaar gedrukt en afgevoerd naar een ‘batteringinstallatie’ en een frituurlijn.


Leverbaar in 4- en 6-rijen uitvoering.


Cordon bleu

De vouwmethode

Kortlever cordon bleu vouw

De patties worden gevormd aangevoerd.
Op elke patty wordt de vulling aangebracht, bijvoorbeeld ham en kaas door middel van een slicer of een vloeibaar mengsel hiervan door middel van en doseermachine.
Met een vouwinstallatie worden de patties om de vulling gevouwen en onstaat een halve maanvormige cordon bleu.
Met een speciaal ‘sealapparaat’ wordt de patty aangedrukt en afgevoerd naar een ‘batteringinstallatie’ en een frituurlijn.


Leverbaar in 4-, 6- en 8-rijen uitvoering.


Cordon bleu

Slavinkenlijn

Dit is een traditioneel vleesproduct samengesteld uit:

  • Buikspek (bacon) met hierin:
  • een op smaak gebrachte gehaktvulling

We kennen twee verschillende verschijningsvormen van de slavink:
a) Een geheel gesloten slavink met dichtgevouwen einden
b) Een slavink met open einden, de blinde vink.

Het gangbare slavinkgewicht is 100 gram en 40 gram voor een mini slavink.
Voor de slavink met dichtgevouwen einden worden twee delen buikspek omgevormd tot een zogenaamde T-paal (persen en tempereren).
Een slavinkenlijn werkt met vijf productrijen.

  • Met behulp van een slicer worden vijf T-plakjes naast elkaar gelegd.
  • Op deze plakjes wordt gehakt gedoceerd.
  • Vervolgens worden de zijflapjes dichtgevouwen en opgerold.

De slavink met open einden wordt enkel gerold.


Slavinken
Slavinkenlijn

Producthandling

Kortlever producthandling bestaat in hoofdzaak uit drie systemen:

1. Transporteren door middel van transportbanden, product op band:

    • Geplastificeerde banden
    • Modulaire banden

2. Transporteren door middel van een productdrager die getransporteerd wordt met:

  • Modulaire banden
  • Kettingtransporteurs
  • Rollenbaan, al dan niet aangedreven

3. Schroeftransporteurs

End of line logistics for naked and packed products: chicken, pork and cattle

Een van de laatste stappen in het productieproces is het verpakken en het verzendklaar maken van de producten.

Kortlever biedt een breed programma om deze stap in het productieproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Intralogistics

Kortlever heeft een compleet programma voor de interne logistiek in uw bedrijf.
Op basis van onze modulaire concepten creëren wij klantspecifieke oplossingen.